1 maj 2018
14:00

IFK Västervik

Referat: Timmernabbens IF - IFK Västervik

Tyvärr förlorade vi gårdagens drabbning mot Västervik med uddamålet, 2-1. Det är alltid lika surt att förlora även om det är mot ett bra lag. Jag kan inte säga att det är orättvist att de vinner samtidigt hade det inte varit orättvist om vi fått in en kvittering i slutet heller, en jämn match med lite fördel Västervik.
I första halvlek har vi svårt att få igång något vetttigt anfallsspel. De är heta, aggressiva och ger oss ingen tid att bygga upp något. De är synkade i sin press och vi har det tufft anfallsmässigt. Det blir en hel del omställningar mot oss när de vinner boll och går till anfall. De är pigga och villiga att ta sina djupledslöpningar och försöka få in bollarna bakom vår backlinje. 0-1 kommer ganska tidigt i första, tror det gått ca 10-15 min. De slår en snabb frispark från egen planhalva på sin vänsterkant. Ett fint svep över vår backlinje till sin framstormande högermitt som blir fri och rullar in 0-1. Inte den starten vi hoppats på men vi släpper det och fortsätter jobba på. Vi får som sagt inte till det riktigt som vi vill anfallsmässigt. Vi skapar några halvchanser, men inget som resulterar i något. Västervik känns giftiga framåt, vi får jobba hårt i försvarspelet och det gör vi och vi gör det bra! Det är fortfarande 0-1 när domaren blåser av första halvlek.
Inför andra organiserar vi om oss. En chansning defensivt men jag ville ha mer tryck på kanterna och få in mer spelare i de ytorna offensivt. Vi börjar andra bra och kommer runt på kanter med bra inspel. Efter knappa tio minuter åker vi på 0-2. En tåfjuttrensning som ställer oss fullständigt och ger friläge och 0-2. Tungt att få det mot sig efter en fin start. Vi fortsätter dock försöka och vi skapar mer offensivt. Självklart blir vi mer sårbara hemåt och de får ett par omställningar som kunde resulterat i fler mål men offsider och räddningar av Micke ser till att det inte blir något. Vi reducerar på straff i 67 minuten genom August. Pontus blir nerriven i straffområdet efter fin boll och löpning. August är bombsäker och vi har 1-2. De sista 20-25 tycker jag är våra. Vi får bra tryck och de får slita för att freda sig. De har några omställningar när vi trycker på framåt men vi släpper inte in något. Vi har ett par riktigt fina lägen att kvittera men tyvärr så vill bollen inte in idag och när domaren blåser av är det tyvärr förlust med 1-2.
Viljan, inställningen, kampen finns hos oss idag igen. Vi tar ett stort ansvar i försvarsspelet och jobbbar hårt där. Anfallsmässigt är det klart bättre i andra än i första, det tar vi med oss till kommande matcher.
Nästa match är mot Ankarsrum, hemma på Tillingevallen torsdag 10/5 klockan 14.00. Hoppas på lika fint väder då, hoppas på att du finns där också och hoppas på bättre poängskörd för våran del.